Seleccionats

La convocatòria oberta d’artistes pel FesCamp 2016-2017 es va tancar el 23 d’abril rebent en total 38 propostes d’artistes i col∙lectius d’alta qualitat. A data 5 de maig de 2016, l’equip organitzador format per Joana Calsamiglia, Marta Carrasco, Sergi Selvas i Marta Serra, va preseleccionar 7 propostes que es van convocar a reunió i entrevista presencial durant els dies posteriors. Els artistes que van quedar preseleccionats van ser: Eva Navarro; el col·lectiu format per Judit Onsès, Carlos Canales, Àngel Garau; Laia Ramos; Miriam C. Cabeza; Nus Teatre + Aina Ache; Quim Packard i Territoris Oblidats.

Finalment, els artistes/col·lectius que duran a terme un dels 3 processos creatius de llarg recorregut juntament amb alguns dels agents locals del municipi i un mediador, són: Quim Packard i Caterina Almirall Rotés (artistes visuals), Laia Ramos (artista visual), i Nus Teatre i Aina Ache (artistes locals/arts escèniques + arts visuals).

Quim Packard &
Caterina
Almirall

Quim Packard (Reus, 1985) és artista i gestor cultural. El seu treball es formalitza en registres tan variats com tallers, performances, instal·lacions, dibuix, text i concerts. La seva recerca més recent es centra al voltant de la natura i la seva relació amb la cultura contemporània. Utilitzant sovint la ironia amb els seus projectes qüestiona els paradigmes socials de la cultura consumista occidental. El seu treball es desenvolupa entre el terreny de la filosofia, l’antropologia, la història, l’ecologia i l’art.

Ha treballat en diferents projectes amb institucions com el MACBA, el CCCB i el Centre D’Art National Le MAGASIN de Grenoble. El seu treball s’ha exposat a França, els Estats Units i a l’Estat Espanyol en diversos museus, centres d’arts i galeries. Actualment dirigeix l’espai cultural Fireplace junt amb l’artista Angela Palacios i és professor a l’escola International Workshop Barcelona.

Caterina Almirall Rotés (Barcelona, 1986) és comissaria independent i professora. Combina el comissariat amb la investigació i projectes artístics, que sovint fa en col·laboració amb altres artistes. Coordina un espai autogestionat, el Passadís, ubicat a Barcelona, on organitza exposicions i activitats artístiques en l’àmbit domèstic. Forma part del col·lectiu Supterranis, organitzadors del festival PLAGA. Ha desenvolupat projectes de comissariat com Truco a la porta de la pedra (Espacio Trapezio, Madrid), La Gran Il·lusió (Sala d’Art Jove, Barcelona), A la Mola! (Ajuntament de Terrassa) entre d’altres. També escriu per a la revista de crítica A*Desk, i imparteix cursos i tallers en diferents institucions. És professora de Sociologia de l’Art a la Facultat de Belles Arts de la UB. Actualment segueix el programa de doctorat en Educació de les arts i cultura visual a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

NUS Teatre &
Aïna Ache

Uneixen forces per presentar al FesCamp una proposta de teatre social que integra el valor artístic i creatiu de les arts escèniques i plàstiques, amb la lluita contra problemàtiques socials i ambientals, i la promoció de la sostenibilitat.

NUS és un equip de professionals que crea espais on les arts escèniques i l’acció social conflueixen, per promoure i enfortir l’autonomia, acompanyar en la presa de consciència  i facilitar l’emergència de veu de les persones i col·lectius, amb  creativitat i des del respecte a la diferència. En totes les seves accions exploren els usos i abusos del poder. Al llarg de la seva trajectòria, han desenvolupat projectes teatrals abordant temàtiques socials com les identitats de gènere, les relacions afectivo-sexuals, la igualtat, l’assetjament, o la violència, promovent una presa de consciència de la dimensió macro-social que tenen moltes situacions viscudes a nivell personal, interpersonal i/o grupal.

Aïna Ache (Sant Cugat del Vallès, 1981) artista i mestra. El seu treball complementa la part plàstica i creativa a la representació de NUS Teatre. El seu treball es desenvolupa entre el terreny de la creativitat, la pedagogia, la reflexió, la transgressió, l’ecologia i l’art. El seu treball s’ha exposat a França i a l’estat Espanyol en diverses centres d’art, galeries, Ateneus, Facultats de Belles Arts com el Centre Cultural Santa Mònica, La Biblioteca Central de Barcelona o les Arts Decoratif-Louvre de París. Actualment és mestra a les Escoles Catalanes la Bressola (Perpinyà), compaginat-ho amb diferents projectes artístics individuals i col·lectius.

Laia Ramos

(Manresa, 1978) Coordinadora de projectes d’Idensitat des de l’any 2012. Llicenciada en Sociologia i especialitzada en la teoria i la pràctica del documental experimental. Des de l’any 2003 coordina diversos projectes que posen en relació les pràctiques artístiques i la pedagogia com “Zona Intrusa III” a Mataró” (2009); Laboratori del s.XXI, del Museu Comarcal de Manresa, en el marc del cicle Aprendre de l’escola (2010-2011); o Las Fronteras, un web documental col·laboratiu recolzat per l’Obra Social de La Caixa.

La seva aproximació a les pràctiques artístiques parteix d’una posició intermèdia, que té com a motor la investigació sobre la forma com es construeixen, de manera relacional, l’àmbit artístic i l’espai social, centrant-se en les pràctiques col·laboratives i en la mediació crítica, com a estratègies per a generar processos de transformació social i institucional. Treballant des d’una perspectiva feminista, posa èmfasi en allò relacional de la subjectivitat, generant contextos horitzontals on puguin circular els diversos sabers i experiències per a la creació de processos compartits.